За мястото

Ресторант „Салаша“ – гр.Асеновград се намира на 18 км от Пловдив, по главен път Асеновград – Смолян. При положение, че идвате от Пловдив, отклонението ще се пада вдясно малко преди да излезете от града, в посока Асеновата крепост. Именно тя е и най-интересната забележителност на града, символ на Родопите, на България. Посещението на Асенова крепост е разходка назад във времето, когато страната ни се е простирала на три морета, а мощта ѝ е била в разцвета си. Една крепост в продължение на векове била пазител на хората, била мястото, където те прекарвали дните си в сигурност и където подслонявали своите съратници, тръгнали на път в посока Беломорието. Разположена на самотна скала, стои изправена като страж в предверието на планината, където източните склонове на Родопите плавно се спускат към плодородните земи на Тракийската низина. Не веднъж и дваж в миналото тя подслонявала странстващи люде и вярващи хора, пазела редица български семейства от неприятелски набези. Оцеляла през превратностите на времето, обвеяна от ветрове и легенди, до днес шепне думите: „Стани, майко, да бягаме”. Заради забележителната си архитектура и значение, цитаделата е поставена и в списъка на 100-те национални туристически обекта под №47 заедно с Бачковския манастир, който също се намира наблизо. Задължителни за посещение в града са още прословутата православна Рибна църква “Св. Богородица – Благовещение”. Под самата църква се намира малък параклис, посветен на свети Йоан Кръстител, в който има аязмо, обитавано дълги години от уникални малки рибки. Твърди се, че ако човек се обърне с гореща и искрена молба към Бог, вглеждайки се в рибките във водата, то желанието му ще бъде чуто и изпълнено.

За ресторанта

Ресторант-BBQ „Салаша“ е място за хранене, срещи, вино и музика. Уютната и непретенциозна задушевност на това наистина прекрасно място разполага с капацитет от 100 места, а през лятото на ваше разположение е прохладната ни градина до 250 места. Независимо дали ви се хапва нещо набързо или искате да се повеселите с колеги и приятели, ресторант „Салаша“ е мястото, където в спокойствие и уют можете да хапнете нещо вкусно и да избягате за малко от забързаното ежедневие. Насладете се на вкустотиите и се потопете в приятната атмосфера. Ресторантът разполага с открит детски кът за много игри и усмивки. Предлагаме организиране на различни тържества за всички онези, които искат да планират незабравим и уникален празник, като сами могат да определят своето време и бюджет. Ние от ресторант „Салаша“ знаем как да създадем превъзходно съчетание от елегантност и интелигентни решения независимо дали организираме мечтаната сватба, кръщенета, рождени дни, частни партита, корпоративни партита, детски партита, вълшебна новогодишна нощ или незабравима вечеря за специални гости! Приоритет за нас е да реализираме с висок професионализъм и да направим истински празник от всяко Ваше събитие. От опит знаем, че запомнящите се тържества не са непременно най-скъпите, затова ценим вашето време и пари, без да позволяваме компромис с качеството. Бихме били щастливи, ако успеем да удовлетворим всеки Ваш вкус. Основната идея и желание на ресторант „Салаша“ е да накара всеки свой клиент да се почувства специален и единствен. Всяко кътче и детайл от нашето заведение е вдъхновен от стремежа ни да бъдем не просто ресторант, който обичате да посещавате, а да бъдем любимия Ви ресторант… Вашият ресторант.

Менюто

При нас ще намерите богато меню, съставено и оформено с нюх и въображение. Основата, върху която се гради цялата ни концепция са ястията от месо, приготвени на дървени въглища. Спряхме се на нея, за да докажем, че вкусната храна не трябва да е задължително скъпа или сложна, а най-вече истинска. Печем и зеленчуците на барбекю, това се усеща във вкуса на нашето кьопоолу, чушки, тиквички и други. Не пропускайте да опитате и ястията ни на пещ. Разнообразните салати, сочното барбекю, специалитети от пилешко, свинско, телешко, агнешко, риби и прясно приготвените по домашни рецепти десерти дават възможност на всеки клиент да открие себе си в нашата кухня. Обръщаме специално внимание на продуктите и доставчиците, с които работим.